Tjeerd Muller heeft van oudsher een band met Schouwen-Duiveland. Hij wil de verhalen van het eiland vertellen. Om te beginnen in een documentaire over de verzetsgroep De Tien van Renesse.
Tag Archief van: documentaire
Komende week mag ik het geluid verzorgen voor een productie van de jonge documentairemaker Rick Roos. In deze documentaire staat het requiem van de Joodse componist Hans Lachman centraal. Hans Lachman woonde in Berlijn toch de tweede wereldoorlog uitbrak. Hij vluchtte naar Amsterdam, maar was ook snel daar niet meer veilig. Uiteindelijk vond hij een onderduikadres bij de Limburgse pastoor Vullinghs. De pastoor is later ontmaskerd en gedeporteerd naar Bergen-Belsen en Lachman overleefde de oorlog. Als dank schreef Lachman een typisch katholiek Requiem.
Het Grubbenvorster “Comité REQUIEM for Freedom “ organiseert in samenwerking met Agnes Music Management uit Gorinchem de uitvoering op 9 en 10 april 2015 in de Parochiekerk van Grubbenvorst.
Orkest en Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden
Solisten:
Channa Malkin – Sopraan
Stephan Adriaens – Tenor
Nitzan Laster – Cello
Gerben Budding – Orgel
pianist
Schola Cantorum Ward instituut o.l.v. Cyriel Tonnaer (Gregoriaans)
Aan deze uitvoeringen zal niet alleen regionaal maar ook landelijk aandacht worden besteed. Het wordt een concert met grote artistieke kwaliteit door het professionele orkest Ars Musica onder leiding van de dirigent Patrick van der Linden, diverse toonaangevende solisten en het van zeer hoog niveau Kamerkoor Ars Musica.
Door de multimedia concertvoorstelling wordt het Requiem in een breder kader gepresenteerd en wordt zodoende het publiek begeleid in de ervaring door getoond beeldmateriaal.
Lees ook: http://www.kri-web.nl/uncategorized/requiem-van-lachman/
In december heb ik samen met documentairemaakster Jenny van den Broeke de eerste interviews opgenomen voor haar documentaire Microkosmos Westpoint. MicroKosmos NL is ontwikkeld in het kader van de documentairecompetitie Brabant Beauties van Omroep Brabant televisie. De jury onder leiding van Monique van de Ven koos het voorstel van Jenny uit voor een startsubsidie. Eerder, in het kader van de competitie Liefde in Brabant, werd ook het voorstel van Jenny voor de documentaire Blinde Liefde door dezelfde jury uitgekozen voor een productiebijdrage.
Zoektocht naar persoonlijk geluk in tijden van crisis
We leven in onzekere tijden en dat gaat voorlopig nog niet veranderen. Europa wankelt en de Nederlandse economie moet flink bezuinigen. Het is de vraag of we de welvaartstandaard waar we aan gewend zijn kunnen behouden. De ontwikkelingen van nu kunnen de structuur van de samenleving blijvend gaan veranderen. Nu de welvaart stokt, ligt de weg open om nieuwe keuzes te overwegen. Geld alleen is niet langer zalig makend, maar wat dan wel?
De komende weken gaan we verder met het opnemen van interviews en het draaien van de eerste beelden voor deze documentaire. De productie ligt in handen van Ernstmedia.
Vandaag mochten de makers van documentaireserie Uitgezet de Clara Meijer-Wichmann Penning in ontvangst nemen. Nu was mijn rol in deze bescheiden, maar ik kan het toch niet helpen dat ik trots ben op het feit dat ik aan deze productie heb mogen meewerken.
Deze jaarlijkse penning is door de Liga voor de Rechten van de Mens en de Stichting J’accuse aan het team van de serie ‘Uitgezet’ toegekend vanwege haar belangrijke bijdrage aan de bescherming van de rechten van vluchtelingen. Volgens de organisatie wordt door de documentaireserie een breder Nederlands publiek geïnformeerd over de vaak ingrijpende menselijke gevolgen van het Nederlands asielbeleid.
De VARA wilde met de serie laten zien wat de gevolgen zijn van het hedendaagse Nederlandse uitzetbeleid voor kinderen van asielzoekers, en bezocht deze kinderen in de landen waarnaar ze werden uitgezet. In “Uitgezet” wordt duidelijk hoezeer kinderen van vluchtelingen beschadigd raken wanneer ze worden uitgewezen of met uitzetting worden bedreigd.
De Liga reikt vanaf 1988 elk jaar op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, de Clara Meijer-Wichmann Penning uit. Deze CMW-penning gaat naar een persoon of organisatie, die bijzondere erkenning verdient voor zijn of haar inzet voor de verdediging van de rechten van de mens in Nederland. Vanaf 2003 kent de Liga de penning toe in samenwerking met J’accuse. Voorgaande jaren zijn onder anderen Lorie Matulay (2009), Rehab Bemoeizorgteam Mentrum (2010) en Liesbeth Zegveld (2011) onderscheiden met deze penning.
Tag Archief van: documentaire
Alg. Voorwaarden
Tel: +31 (0)6 532 03 033
info[@]oliviernijs[.]nl