Tag Archief van: brabant

Zoombanner

In augustus van dit jaar was ik samen met filmmaker Jesse van Venrooij betrokken bij het project Zoom 24 van Zorgbelang Brabant en Praatmetons. Een voorlichtingsfilm waarin 6 jongeren gedurende 24 uur worden gevolgd. Deze jongeren hebben allen op hun eigen manier ervaringen met jeugdzorg. Intussen zijn zij op een punt in hun leven gekomen waarin zij voorlichting geven aan zorgverleners of hoe zij hun verleden in de zorg hebben ervaren.

Premiere

21 november zal de film in premiere gaan in de Euroscoop bioscoop in Tilburg. Entree is gratis.

Extra Voorstellingen

Op woensdag 11 december a.s. is er een extra matinee van Zoom24 in de Cinecitta/Filmfoyer (40 heerlijke fauteuils). Er zijn maar liefst drie voorstellingen met op elke voorstelling aansluitend een discussieronde; geleidt door onze eigen jongeren. De entree is gratis. Parkeren en koffie zijn wel voor eigen rekening.

De tijden waarop Zoom24 draait zijn: 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur.

Wil jij bij een van deze voorstellingen zijn? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Zoom 24

In het kader van boeien en binden van jongeren uit de jeugdhulp, verzorgt ons jongerenpanel een nieuw filmproject over 6 jongeren.

Zorg, social media, uitkeringen, beperkingen; deze jongeren hebben er 24 uur per dag mee te maken. In een compilatie van 6 keer 24 uur worden 6 jongeren getoond in hun kwetsbaarheid EN hun kracht. Hoe zet je talent in, hoe benut je jouw mogelijkheden en wat betekent eigen regie nou in de dagelijkse praktijk? Op 21 november is de premiere in de Tilburgse Euroscoop voor 400 gasten. Naast betrokkenheid van vele sociale participanten wordt er door jongeren een rap verzorgd, is er een dromenspel, meet & greet, stellingenspel, infomarkt, snelrijm, dvd-presentatie en afterparty. ‘Belangrijk vinden wij dat er MET ons ipv over ons wordt gepraat; wat vind jij?’

Het filmproject is opgezet door het jongerenpanel van Zorgbelang Brabant dankzij samenwerking met oa Jong@work, R-NewT, Jong@breda, Juzt, Kompaan en de Bocht, Amarant, stichting de Noodkreet, 2live Kamers met Kansen, stichting Jong Actief, GGzE en anderen.

Vanaf heden kunnen ook jullie allemaal mee lachen met, volgens mij, de draaidag waarop in mijn leven  als geluidsman het meest heb gelachen tot nu toe. Het komt dan ook niet elke dag voor dat ik een bekende Nederlander in zijn gezicht moet slaan met een microfoonhengel.

Check de link om ook mee te kunnen lachen.Vanaf heden kunnen ook jullie allemaal mee lachen met, volgens mij, de draaidag waarop ik het meest heb gelachen tot nu toe. Het komt dan ook niet elke dag voor dat ik een bekende Nederlander in zijn gezicht moet slaan met een microfoonhengel.

Check de link om ook mee te kunnen lachen.

Voor het project ‘Het verdonken land van West-Brabant’ ben ik door het Het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) benaderd om een werk te maken voor een locatie (Point of interest 7) die in een ver  verleden bekend stond als Waterland. Later ontstond op deze locatie het dorpje Agger, een zogenoemd ‘wandelend’ dorp. Het heeft tussen de 12e en de 16e eeuw bestaan op verschillende plaatsen in de buurt van de splitsing van de Schelde in Honte of Westerschelde en de Oosterschelde. Dit dorp verdronk vermoedelijk in 1288, waarna de naam Agger geruime tijd aan een schorrengebied kleefde.

Als direkte aanleiding voor het werk heb ik de ‘gaten’ in de Muraltmuurtjes gebruikt. Deze betonnen dijkverhogingen zijn destijds als noodoplossing geplaatst, omdat bekend was dat bij extreem hoog water de dijken niet hoog genoeg zouden zijn. De gaten zijn ontstaan tijdens de watersnoodramp van 1953.

De opnames zijn gemaakt in de omgeving van Agger en laten de schoonheid van het geluid van water horen. Dit in schril contrast met het geweld van het water wat destijds deze plek en met name de dijk heeft gemaakt tot hoe deze er nu uitziet.

 

Het geheugen van water

Eind jaren tachtig is er onderzoek gedaan naar verdunningen van biologisch actieve stoffen in water. Uit deze onderzoeken bleek dat wanneer een oplossing dusdanig verdund word dat deze geen noemenswaardige resten van de biologisch actieve stof zou kunnen bevatten het water nog steeds de werking van de stof heeft.
Later zijn er onderzoeken gedaan door een japanse onderzoeker naar de gevolgen van onder andere geluiden op waterkristallen. Het bleek dat de waterkristallen een andere vorm hebben wanneer deze zijn blootgesteld aan hard rock dan wanneer er klassieke muziek wordt gedraaid.
Dit gegeven wil ik gaan gebruiken als leidraad voor de wandelingen in dit project. Het idee dat het water van vandaag de geluiden van vroegere gebeurtenissen in zich heeft opgeslagen. En dat het water de geluiden van nu meeneemt naar de toekomst.
Water is overal. In het landschap dat voor een groot deel uit landbouwgrond bestaat is, in dit deel van het jaar, op veel plaatsen stromend water te horen.
Water heeft een grote invloed op het landschap, zowel in het verleden als in het heden en in de toekomst. Water is de verbindende factor in de vier elementen. De kleigrond maakt dat het gebied erg drassig is. In het verleden is.

Tag Archief van: brabant